Material

tjejmossa_130x130_r15

20 års erfarenhet!
Denzir i Skellefteå har med över 25 års erfarenhet av dentala keramer en samlad kunskap som ger trygghet i ditt val av material! Sedan 2003 har vårt fräscenter tagit emot digitalt modellerade restaurationer.

Kontakta oss för prislista här>>>

Hardstate och HIP
Denzir erbjuder tre olika zirconia material med olika egenskaper för att du som kund ska få den bästa lösningen för alla indikationer. Denzir, Zirconia Plus och Zirconia Magnum har alla lite olika materialegenskaper som kompletterar varandra för olika användningsområden. Dessa material är färdigsintrade innan bearbetning och slipas i sk. “hardstate”. Detta ger möjlighet till tunna kanter. HIP processen på Denzir ger den ultimata styrkan och gör det dessutom möjligt att göra ultratunna konstruktioner.

Pre-sintrat
Det finns i dag i huvudsak tre olika grupper av pre-sintrad Zirconia. Denzir erbjuder alla dessa. Materialet bearbetas med skärande-verktyg i “mjuktstadie” och sintras sedan. Detta ger en något längre leveranstid mot “hardstate”.

Zirkon
Standard Zirconia som finns i vitt och ett antal “shades”. Förhållandevis opak. För ytporslin upp till fullkäke.

Zirkon:T
Translucent Zirconia. Ibland kallad högtranslucent. Finns i hela Vita skalan. Kan skiktfärgas eller porslinsbeläggas.

Zirkon:HT
Super eller Ultra högtranslucent Zirconia. Finns i hela Vita skalan. Kan skikt infärgas och är lämplig för monolitiska kronor. Något lägre styrka än traditionell Zircona. Lämplig upp till 3 leds bro.

Zirkon:HT ML nytt!
Som ovan men körs i skiktat block vilket ger en naturlig övergång i färgintensitet och grad av translucens. Finns i hela Vita skalan. Lämplig upp till 3 leds bro.

Glaskeramer
Denzir erbjuder Vita Suprinity en Zirconia förstärkt glaskeram som har en hög flourescens och ger god estetik. Endast singel konstruktioner.

Hybridkeramer
Vita Enamic en kombinerad keram och polymer. Sammanbindande nätverk ger en fjädrande egenskap som upptar ocklusal krafter. Tandlika egenskaper. Endast singel konstruktioner.