Denzir

Denzir_130

Denzir är det enda fullvärdiga alternativet till metall!
Denzir bygger på över 20 år av klinisk och teknisk utveckling inom materiallära och cad/cam. Denzir är en unik kombination av världens starkaste och hållbaraste helkeramiska material tillsammans med världens mest unika framställningsteknik. Denna unika kombination ger dig ett stort utbud av helkeramiska protetiska produkter av absolut högsta kvalitet.

SONY DSC

Produkter
Denzir erbjuder ett stort antal protetiska produkter. Samtliga produkter tillverkas i HIP-Zirconia med hjälp av en helt unik bearbetningsprocess. Kombinationen av HIP-Zirconia och högteknologisk cad/cam-teknik möjligör ett flertal dentala produkter av högsta kvalitet.

– Enkel hätta
– Anpassad hätta
– Fullkrona
– 0,2 mm hätta
– Broskelett
– Maryland/Rochette broar
– Distanser

bent_bar_130x130_r15

Extremt hållbart och starkt
Denzirs styrka tillsammans med andra fördelaktiga egenskaper gör det till det enda fullvärdiga helkeramiska alternativet till Metall Keramik (MK) på marknaden. Denzir har en mycket hög böjhållfasthet och brottseghet och Denzir konstruktionerna visar oöverträffad styrka i standardiserade belastningstest jämfört med andra konstruktioner.

bro038_130x130

Estetiskt och anatomiskt
Styrkan i Denzir tillåter tunna och gracila konstruktioner som för broar och kronor innebär ökad plats för spolrum och porslin. Även kantanslutningen kan göras mycket tunn och ger därför möjlighet till estetiskt tilltalande konstruktioner. Denzir har en väl avvägd translucens som gör att slutresultatet blir levande. Denzir innehåller mycket små korn, vilket gör att materialet kan högglanspoleras, vilket ur abrasivt hänseende ger en gynnsammare funktion än ren emalj. Detta gör att Denzir även kan användas för fullkronor där detta är önskvärt.

hipjointball_130x130_r15

Vävnadsvänligt
Denzir är biokompatibelt och ett av de mest vävnadsvänliga materialen som finns tillgängliga idag. Denzir (HIP Zirconia) har använts i mer än 25 år inom ortopedisk kirurgi till bl a ledhuvuden vid höftledsimplantat. Denzir kan även med fördel cementeras med traditionellt Zn-fosfatcement, vilket är gynnsamt för personer med allergier eller materialöverkänslighet. Denzir är mindre benäget att samla plack, vilket resulterar i mindre irritation av tandköttet.

crackrepair_fig4_130x130_r15

Unika egenskaper
Denzir porslinbeläggs normalt för kron- och brokonstruktioner. Om så erfordras av preparationstekniska eller biokompatibla skäl kan Denzir vara delvis täckt eller helt utan porslin. Denzir har egenskaper som gör att sprickor i materialet hämmas på ett unikt sätt, så kallad självläkande effekt. Denzir har dessutom en värmeutvidgnings koefficient som stämmer väl överens med dentinets, vilket ytterligare förbättrar den kliniska livslängden.